Nyhetsbrev Sommar 2021!

By |Published On: 2021-08-04|

Klimatfrågan borde stå högst på höstens agenda för alla.

Så blev det då dags för mitt första brev som VD för ClimaCheck. Det har varit en intensiv uppstart och jag börjar känna mig ganska insatt i både verksamheten och branschen, dock finns massor kvar att lära och förstå givetvis. Jag hade ganska få referenser eller åsikter om att så här ska det vara – eller så här måste man göra, utan jag har i lugn och ro kunnat observera och lyssna för att skapa mig en egen bild av hur det fungerar.

Miljö, natur och djur har alltid varit områden som legat mig varmt om hjärtat, och därför var det inte svårt för mig att tacka ja till uppdraget som VD för ClimaCheck. Klas Berglöf, som är en av grundarna av bolaget och uppfinnaren av vår fantastiska produkt är precis som jag själv mycket engagerad i miljöfrågor och värnar hållbarhet.

 Klas sa på ett av våra första möten:

”En av sakerna jag verkligen inte står ut med – är detta fullkomligt meningslösa slöseri på energi som jag sett under alla mina år i kyl och värmepump branschen!”

Och jag förstår nu exakt vad Klas menar när jag börjat lära mig hur det faktiskt ser ut och fungerar i vår bransch. Det pågår ett fruktansvärt slöseri med energi, pengar och människors tid som vi tillsammans måste göra något åt.

Sist men inte minst vill jag tacka för ett varmt välkomnande när jag klev på mitt uppdrag och önskar er alla en härlig sommar och semester!

//Lotta
P.S Ni kan läsa hela min spaning här D.S 


Aktivera er energirapport!

Visste du att ClimaCheck online kan ge dig mer information än prestanda och var det finns besparingsmöjligheter!? När du har ClimaCheck online installerat är det möjligt att få en utförlig energirapport som visar hur mycket el som förbrukats och hur mycket kyla/värme som har producerats vid olika utomhustemperaturer. Detta jämförs också med den förväntade förbrukningen, baserat på anläggningens historik. 

För att kostnadsfritt aktivera kvartalsvis energirapport, mejla oss på Support@ClimaCheck.com

Läs mer om funktionerna här 


Expert workshop i september! 

Då möjligheten att resa internationellt fortfarande är begränsad, så kommer vi hålla vår expert workshop online i år. Workshopen kommer äga rum under två halvdagar i september, och kommer hållas vid två tillfällen för att fungera med olika tidzoner. Är du intresserad att fördjupa din kunskap i prestanda optimering? 

Anmäl dig här för den 20-21 september. Mer information: Asia, Oceania, Europe, the Middle East and Africa

Anmäl dig här för den 22-23 september. Mer information: America, Europe, the Middle East and Africa


Boka datumet för ClimaCheck “International Training” 2022 redan idag!

Nästa år räknar vi med att hålla ClimaCheck ”International Training” på plats i Stockholm den 5-6 maj. Platserna är begränsade och du kan redan idag registrera dig för utbildningen här.

Mer information finns här.

Vi hoppas du har, har haft, och/eller kommer få en riktigt trevlig semester!

Share this story!

Do you want news and upcoming events from ClimaCheck?

Fill out your information here.

More news

  • Spring Update from the ClimaCheck network

    All around the world, partners from the ClimaCheck network works tirelessly to support equipment owners on their way to a more sustainable organisation

  • Sommaren är på ingång, förväntar ni er haverier i kylmaskiner?

    Baserat på tiotusentals mätningar kan vi konstatera att majoriteten av alla haverier går att undvika. Kylmaskiner havererar inte på grund av att det blev varmt, utan på grund av ineffektiv drift  över långa perioder.

  • ClimaCheck gästspelar i Energihandboken – The Podcast

    Fokusen på Energibesparing ökar dagligen, ta chansen att lyssna in när vår VD Carl-Johan, Mats, och Kay djupdyker i prestandaanalys av kylmaskiner och värmepumpar!

Talk to a ClimaCheck specialist

Our proven solution increase energy efficiency by 10-30% and reduce maintenance costs in any air conditioning, refrigeration or heat pump system!